Deseta obletnica

No, pa smo jo le dočakali. Že deset let razbijamo škatle in teptamo zemljo. Medtem se je nekoliko spremenil naš koncept in zasedba, ampak smo še vedno isti stari norci. Kot se za vsak bend spodobi, smo tudi mi za to priložnost priredili slavnostni koncert. Pridružili se nam bodo zasavski Orleki in Pihalni orkester 27. septembar iz Kraljeva. Veliki dogodek bo v Divači, 3. julija. 2009.

 

Opis bendov:


Dej še'n litro:

Zasedba deluje od leta 1999. Na začetku glasbene poti je skupina primorskih študentov igrala na privatnih zabavah po študentskem naselju v Ljubljani, kjer so se zabave, po študentski tradiciji, zavlekle do jutranjih ur. Godba je bila atraktivna, saj je v slovenskem prostoru trobilno- pihalni sestav, ki igra glasbo za žur prava redkost. Na repertoarju so se tako znašle predvsem balkanske viže, v stilu trubaških orkestrov iz Srbije ter predelave popularnih komadov v stilu ulične glasbe brass bandov iz New Orleansa. Z leti je rasla želja po avtorskem ustvarjanju. Rezultat je debitantski album 'Na mizo', ki je izšel leta 2008 v samozaložbi, posnetega pa je že pol materiala za naslednji album. Tudi avtorska glasba ohranja trubaški melos s pridihom drugih modernejših zvrsti, kot je jazz. Predvsem pa je cilj prvega albuma iskanje lastnega prepoznavnega zvoka. Danes orkester šteje 13 stalnih članov. Organizatorji imajo ponavadi problem, kam sploh uvrstiti tako godbo, da bi poslušalci vedeli kaj bodo prišli poslušat. Rezultat tega je, da so igrali že na vseh mogočih in nemogočih prizoriščih, od tradicionalnih osmic v Slovenski Istri in na Krasu do jazz festivala v Nemčiji, od porok do festivala Lent v Mariboru. Skupni imenovalec vseh živih nastopov je vedno ta, da se konča na mizah, med ljudmi. Tako kot v starih dobrih časih v študentskem naselju. Čeprav se Dej še'n litro močno spogledujejo s trubaškim izročilom, pa trubači v resnici niso, saj so vsi čistokrvni Slovenci. Niso niti pihalni orkester, saj so preveč divji. So kar so in to se jim dobro pozna.


Dej še'n litro so:

Trobente: Rok Nemanič, Matej Bažec, Miha Kovačič

Saksofoni: Bojan Volk, Damjan Jurič, Mitja Mahnič

Baritoni: Bojan Krajšek, Nejc Kovačič

Pozavna: Matija Mlakar

Tube: Jernej Žakelj, Jure Nemec

Tolkala: Damijan Štolfa, David Šavle


Internetna stran: www.dejsenlitro.com;

 

Orlek:

Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock'n'rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.

Orlek so:

Vlado Poredoš (vokal, kitara)
Jure Tori (harmonika, klaviature)
Bojan Bergant (kitara)
Matej Fele (kitara)
Mitja Tori (bas kitara)
Sašo Marn (bobni)
Kristijan Adamlje (saksofon)
Ečo Matko (pozavna)
Janez Tori (trobenta)

Internetna stran: www.orlek.com


Duvački orkester 27. septembar Kraljevo:

Orkester prihaja iz jedra srbske trubaške scene, iz Kraljeva. Njihova značilnost je ta, da so 'beli trubači', torej niso ciganskega porekla. Zasedba šteje 10 članov. Veliko igrajo na porokah, saj si srbske poroke brez orkestra ni mogoče predstavljati. Veliko igrajo tudi na odrih in na nacionalni televiziji. Pred kratkim so snemali komad 'Guča' s pevko Snežano Savić. Bili so tudi večkratni udeleženci tekmovanja 'Zlatna truba' v Guči.

 

 

Kakšna se vam zdi nova prenovljena stran?

-Za en kurc

-Pena iz riti

-Spodobna

-Ful dorra

-Samo pedri odgovarjajo na ankete