BOHINJ, 15. januar 2008

V Bohinjsko Bistrico smo šli predat izkupiček dobrodelnega koncerta, ki smo ga skupaj s prijatelji priredili v Taverni v Kopru. Namenjen je bil prizadetim v katastrofalnih poplavah septembra 2007 na področju Bohinja. V Bohinj zato, ker je bila ta ena od občin, ki so bile v medijskih poročanjih o tej ujmi zapostavljene, posledično so dobile manj pomoči. Škoda je bila ocenjena na približno 8,5 milijona EUR.

Na koncertu v Taverni 30.10.2007 se je zbralo veliko ljudi, ki so uživali ob zvokih Big Banda Hrošči iz Marezig, Vaških godcev, Sonsov, Ne me jugat in nas, Dej še'n litro. Žurka je bila tako zagotovljena, manjkalo ni niti pijače in vročih kostanjev, hladno vetrovno vreme ni pregnalo dobre volje.

Na koncu smo zbrali 855 EUR. Slabo ali dobro, vsak naj zase ve. Za nas je bil to velik uspeh. Škode ne bomo s tem pokrili, mogoče pa se bo še kdo na ta račun spomnil na tiste, ki kdaj kaj potrebujejo, čeprav niso na naslovnicah časopisov. Kot je dejal župan Bohinjske Bistrice Franc Kramar: »Fantje, ala vam vera, do zdaj nas niso niti povohali.«

Kakšna se vam zdi nova prenovljena stran?

-Za en kurc

-Pena iz riti

-Spodobna

-Ful dorra

-Samo pedri odgovarjajo na ankete